Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

  TIMOTEI

  Φίλτρα

  Unilever. Ας συστηθούμε.

  Κάθε μέρα, κάπου στον κόσμο, δύο δις καταναλωτές χρησιμοποιούν κάποιο από τα προϊόντα Unilever.

  Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων

  Η Unilever είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως, με Κύκλο Εργασιών που ανέρχεται στα 49,8 δις ευρώ (στοιχεία 2013). Τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 190 χώρες. Παράγει περισσότερα από 400 επώνυμα προϊόντα στους τομείς των Τροφίμων, των Παγωτών, της Οικιακής και Προσωπικής Φροντίδας και Υγιεινής. 2 δις καταναλωτές στον κόσμο χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα προϊόν της Unilever κάθε μέρα. Η Unilever επενδύει ετησίως περίπου 90 εκατ. ευρώ σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ για 14 συνεχή χρόνια (1998-2012) βρέθηκε στην 1η θέση του Δείκτη Αειφορίας Dow Jones (Dow Jones Sustainability World Indices). Η εταιρία απασχολεί περίπου 174.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

  Τον Δεκέμβριο του 2009, η Unilever ανακοίνωσε το νέο όραμά της «να διπλασιάσει το μέγεθος της εταιρίας, μειώνοντας παράλληλα στο μισό το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και αυξάνοντας το θετικό της αντίκτυπο στην κοινωνία».

  Τον Νοέμβριο του 2010, η Unilever – συνεπής με το όραμα και τις παγκόσμιες προκλήσεις – παρουσίασε το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για την Αειφορία (Unilever Sustainable Living Plan) ανακοινώνοντας 3 μεγάλες διεθνείς δεσμεύσεις, μέχρι το 2020:

  1. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ

  2. ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ

  3. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ 100% ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ

  Συνεχής ανάπτυξη

  Η άποψη των καταναλωτών μας παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη των προϊόντων μας. Συνεχώς δημιουργούμε νέα προϊόντα και εξελίσσουμε τα ήδη υπάρχοντα επώνυμα, ώστε να καλύπτουμε τα γούστα, τον τρόπο ζωής και τις προσδοκίες, που συνεχώς αλλάζουν. Οι ρίζες στην τοπική αγορά είναι τόσο ισχυρές που μας βοηθούν να ικανοποιούμε τους καταναλωτές της.

  Βελτιώνοντας τη διατροφή και την καθημερινή διαβίωση των ανθρώπων, τους βοηθούμε να παραμένουν υγιείς για περισσότερα χρόνια, να έχουν καλή εμφάνιση και να δίνουν στα παιδιά τους τα καλύτερα εφόδια στη ζωή. Είναι πιστεύω μας ότι η επιχείρηση πρέπει να έχει υπεύθυνη συμπεριφορά και θετική επίδραση στην κοινωνία που απευθύνεται.

  Δημιουργούμε και μοιραζόμαστε τον πλούτο, επενδύουμε στην τοπική οικονομία και αναπτύσσουμε τις δεξιότητες των ανθρώπων, τόσο μέσα στην επιχείρηση όσο και στις κοινότητες που μας περιβάλλουν. Σήμερα, η Unilever απασχολεί 163.000 ανθρώπους, διοχετεύει τα προϊόντα της σε 170 χώρες διεθνώς και υποστηρίζει τις εργασίες πολλών χιλιάδων διανομέων, εργολάβων και προμηθευτών.