Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • Korres

   Πώς ξεκίνησαν όλα

   Το φαρμακείο Τζιβανίδη, που άνοιξε γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’60 πίσω από το Καλλιμάρμαρο, ήταν το πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στην Ελλάδα . Ο Γιώργος Κορρές προστέθηκε στην ομάδα Τζιβανίδη το 1989 ενώ σπούδαζε στη Φαρμακευτική Αθηνών. Παρόλο που ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας την ομοιοπαθητική με σκεπτικισμό κατέληξε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ενθουσιασμένος από την αποτελεσματικότητα των φυσικών συστατικών. Με οδηγό το πάθος του και τη βαθιά του γνώση των βοτάνων, ο Γιώργος δε σταμάτησε να οραματίζεται την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης σειράς φυσικής περιποίησης προσώπου, την οποία κατάφερε να βάλει μπροστά όταν ανέλαβε τα ηνία του ιστορικού φαρμακείου, το 1992. Το πρώτο του βήμα ήταν να δημιουργήσει ένα υποδειγματικό εργαστήριο ομοιοπαθητικής βασισμένο στα πρότυπα των αντίστοιχων στο εξωτερικό. Υποβοηθούμενος από την κληρονομιά του φαρμακείου, τη δική του γνώση και κατανόηση πάνω από 3.000 θεραπειών με βότανα και τη δίψα του για την εξεύρεση εναλλακτικών μέσα από τη φύση, άρχισε να κατασκευάζει τις πρώτες φόρμουλες, τις οποίες πρώτα δοκίμαζε στους φίλους του.

   Ίδρυση

   Το 1996 γεννήθηκε η ΚΟΡΡΕΣ. Η φιλοσοφία πίσω από τη μάρκα απλή - χρήση φυσικών και /ή πιστοποιημένων οργανικών συστατικών της καλύτερης ποιότητας, προϊόντα φιλικά στην επιδερμίδα, αλλά και στο περιβάλλον, με κλινική αποτελεσματικότητα, προϊόντα τόσο προσιτά ώστε να επιτρέπουν την καθημερινή χρήση αλλά ταυτόχρονα άρτια αισθητικά ώστε να «μας εμπνέουν και να μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι».

   Η κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης Άγριο Τριαντάφυλλο ήταν το πρώτο προϊόν περιποίησης προσώπου της ΚΟΡΡΕΣ και ταυτόχρονα παγκόσμια πατέντα.

   Το ιστορικό φαρμακείο παραμένει ακόμα και τώρα το μεγαλύτερο φαρμακείο του είδους του στην Αθήνα με πιστή και αφοσιωμένη πελατεία ενώ ταυτόχρονα εκτελεί και χρέη ‘σχολής’ για όλα τα νέα μέλη της ομάδας ΚΟΡΡΕΣ.

   Στόχος της Εταρείας Korres

   Στόχος της εταιρείας είναι να τα καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα βασισμένα σε δραστικά φυσικής προέλευσης, η προαγωγή της έρευνας στα φυσικά συστατικά σε συνδυασμό με τη βιοχημεία του δέρματος και η ανάδειξη πολύτιμων ελληνικών βοτάνων μέσα από συνεργασίες με τοπικούς καλλιεργητές και παραγωγή δικών μας υψηλής ποιότητας και αξίας βιολογικών εκχυλισμάτων.

   Ομοιοπαθητική & Κορρες

   Το πλεονέκτημα των φυσικών συστατικών δεν είναι μόνο η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους, αλλά και η μοναδική συνέργεια και αλληλεπίδρασή τους.

   Έλληνες επιστήμονες, ελληνικά φυτά, Έλληνες βιοκαλλιεργητές, ελληνική καινοτομία... Φόρμουλες όπως αυτές της αντιγήρανσης KORRES, που συνδυάζουν μια παγκόσμια καινοτομία βασισμένη σε βραβείο νόμπελ, με νέα έρευνα για σύσφιγξη με φυσικά συστατικά. Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα, ακολουθώντας προδιαγραφές παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, και στην κλινική αποτελεσματικότητα, ξεπερνώντας αυτή των συμβατικών καλλυντικών πολλαπλάσιας αξίας. Τα ενεργά, φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τέσσερις πρωταρχικές ομάδες συστατικών. Φαρμακευτικά Βότανα, Ελληνική Χλωρίδα, Βρώσιμα Συστατικά & Ενεργά Φυσικά Συστατικά.

   Βότανα & Συνεργασίες

   Η επιλογή να μην καλλιεργούμε μόνοι μας τα βότανα που χρειαζόμαστε είναι συνειδητή. Στόχος μας δεν είναι να ανταγωνιζόμαστε αλλά να στηρίζουμε τους καλλιεργητές και τους συνεταιρισμούς τους καθώς και την τοπική κοινωνία.

   Διδάσκουμε τους συνεργάτες μας τη βιολογική γεωργία και τα βιώσιμα γεωργικά συστήματα. Τους βοηθάμε σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας και της συγκομιδής σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και τους στηρίζουμε οικονομικά μέσω της αγοράς των προϊόντων τους που χρησιμοποιούμε στα σκευάσματα μας. Υποστηρίζουμε αποκλειστικά τη βιολογική γεωργία μέσω συμβατικών συμφωνιών ενώ εκπαιδεύουμε και συμβουλεύουμε όπου είναι απαραίτητο.

   Δουλεύουμε μαζί τους αντί να τους ανταγωνιζόμαστε.

  • https://www.youtube.com/watch?v=_MIwrprdpw8