Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

GEROLYMATOS INTERNATIONAL

Ιστορικό Εταιρίας

Εδώ και 90 χρόνια το όνομα Γερολυμάτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο της υγείας και της ομορφιάς. Η ιστορία της εταιρείας χρονολογείται από το 1923 όταν ο Φαρμακοποιός Νικόλαος Π. Γερολυμάτος άνοιξε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων.

Το φαρμακείο αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 1944 ωθώντας τον δεκαοκτάχρονο –τότε- Παναγιώτη Γερολυμάτο να ξεκινήσει εισαγωγές και εμπόριο φαρμακευτικών και κτηνιατρικών προϊόντων από ένα πατάρι στο κέντρο της Αθήνας που αποτέλεσε και τα πρώτα γραφεία της νεοϊδρυθείσας εταιρίας!

Η μικρή οικογενειακή φαρμακευτική επιχείρηση που απασχολούσε μόλις τρία άτομα στην αφετηρία της, ξεκίνησε το δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης και με πολύ γρήγορα βήματα μέσα σε τρεις δεκαετίες έφθασε το 2008 να απασχολεί 1.100 εργαζόμενους με κύκλο εργασιών κοντά στα €300εκ. Κατέστη μια από τις κορυφαίες εταιρείες υγείας και ομορφιάς στην Ελλάδα -με προϊόντα που έγιναν και είναι μέχρι σήμερα σημεία αναφοράς στις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται- απολαμβάνοντας το γενικό σεβασμό και την αναγνώριση .

Ωστόσο, τα τελευταία λίγα χρόνια έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία της εταιρείας:

Τον Οκτώβριο του 2008 όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου Εταιρειών Γερολυμάτος που αφορούσαν την Ελληνική αγορά μεταβιβάζονται σε εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών φαρμακευτική εταιρεία. Από την συμφωνία εξαιρέθηκαν οι διεθνείς δραστηριότητες όπως ο τομέας των εξαγωγών. Τον Μάιο του 2009 αποβιώνει ο χαρισματικός & πρωτοπόρος ιδρυτής της εταιρείας Παναγιώτης Ν. Γερολυμάτος.

Η νέα εταιρεία -Gerolymatos International- υπό την ηγεσία πλέον του Νικόλαου Π. Γερολυμάτου -3η γενιά της οικογένειας Γερολυμάτου– αναδιοργανώνεται εκ βάθρων, επικεντρώνεται στην επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της, ενδυναμώνει τις θυγατρικές εταιρείες της στο εξωτερικό καθώς και επενδύει & αναπτύσσει τα δικά της προϊόντα -εκμεταλλευόμενη το δίκτυο αντιπροσώπων της σε τουλάχιστον 50 χώρες ανά τον κόσμο.

Διαβλέποντας -ο κ. Νικόλαος Π. Γερολυμάτος- τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην Ελληνική Φαρμακευτική αγορά -και παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- από τον Σεπτέμβριο του 2011 αποφασίζει την επαναδραστηριοποίηση της εταιρείας Γερολυμάτος στην Ελλάδα προκειμένου να διεκδικήσει εκ νέου την ηγετική της θέση σε εθνικό επίπεδο.

Από το δεύτερο τρίμηνο του 2012, έχουν ιδρυθεί τέσσερις διαφορετικοί κλάδοι δραστηριότητας με σκοπό την εξυπηρέτηση της Ελληνικής αγοράς:

Gerolymatos OTC, ειδικεύεται στα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα για το κανάλι του φαρμακείου,

Gerolymatos Vet, ειδικεύεται στα κτηνιατρικά προϊόντα τα οποία διανέμονται μέσω των κτηνιατρείων, των κτηνιατρικών φαρμακείων, των ανθρώπινων φαρμακείων και των αδειοδοτημένων σημείων πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων,

Gerolymatos Logistics, παρέχει (3PL) φαρμακευτικές υπηρεσίες,

Gerolymatos Optics, ειδικεύεται σε προϊόντα όρασης τα οποία διανέμονται μέσω οπτικών, οφθαλμιάτρων και εμπορικών καταστημάτων.

Σήμερα, η εταιρεία η οποία εδρεύει στη βόρεια βιομηχανική περιοχή της Αθήνας, στο Κρυονέρι, έχοντας αποκτήσει παρουσία σε πάνω από 50 αγορές του εξωτερικού μέσα από ένα ευρύ δίκτυο θυγατρικών εταιρειών, κοινοπραξιών και τοπικών διανομέων, είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες στον χώρο της υγείας και της ομορφιάς, στην παγκόσμια αγορά.

Φίλτρα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για την αναζήτησή σας. Παρακαλούμε προσπαθήστε ξανά με διαφορετικούς όρους.