Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

  ADELCO

  Φίλτρα

  Ιστορία

  Το 1934 οι αδερφοί Όμηρος και Ορέστης Κολοκοτρώνης ίδρυσαν στο Μοσχάτο τη Χρωματουργεία Αθηνών Αφών Ε. Κολοκοτρώνη Α.Ε., που επρόκειτο να παίξει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανική ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας.

  Στη 10ετία του 1940, η εταιρεία ηγείται των αποφάσεών της, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα, το βαμβάκι και τα κτηνιατρικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου και της πείνας, η Adelco εξακολουθεί να υποστηρίζει τους υπαλλήλους της και να ενισχύει την τοπική κοινότητα με τρόφιμα και γενικότερα με αναγκαία εφόδια (προμήθειες).

  Στη 10ετία του 1950, η εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της προς την κατεύθυνση των φαρμακευτικών κυρίως προϊόντων και αποκτά τον διακριτικό τίτλο “Adelco”. Η Adelco γίνεται πολύ γρήγορα όνομα αναγνωρίσιμο και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα. Κερδίζοντας αναγνώριση και εκτίμηση της ιατρικής κοινότητας και ευρύτερα, θέτει ακόμα υψηλότερους στόχους για αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας.

  Κατά τη 10ετία του 1960, η Adelco παρουσιάζει το σαμπουάν OM-OR, το πρώτο σαμπουάν που παρασκευάστηκε και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, καθώς και την πρώτη φθοριούχα οδοντόκρεμα, την οδοντόκρεμα Adelco.

  Στην επιτυχία της φαρμακευτικής βιομηχανίας προστίθεται η δυναμική και δημιουργική είσοδος της εταιρείας στην αγορά των καλλυντικών, που με πρότυπα τεχνολογικά μέσα, έρευνα και ανάπτυξη, αφοσιωμένα πάντα στην υψηλή ποιότητα, οδηγούν γρήγορα την Adelco στο να καταλάβει ουσιαστική θέση και στη βιομηχανία των καλλυντικών.

  Μέσα στη 10ετία του 1970, η άνοδος συνεχίζεται και η Adelco γίνεται μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές, δημιουργώντας με ίδια μέσα και καθετοποιημένη παραγωγή φαρμακευτικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και απόλυτης αναγνωρισιμότητας, καθώς και ηγετικά brands (εμπορικές ονομασίες), όπως τα Stedon, Filicine, Minitran, Paroticin, και Salopyrine, ενώ το ίδιο συμβαίνει ταυτόχρονα και στον χώρο των καλλυντικών με τα OM-OR και τα υπόλοιπα καλλυντικά προϊόντα της Adelco.

  Επιπλέον συνάπτει συνεργασίες με μεγάλους ευρωπαϊκούς οίκους φαρμάκων και καλλυντικών, και ταυτόχρονα εξάγει τεχνολογία και γνώση προς την Ινδία και Άπω Ανατολή.

  Στις αρχές της 10ετίας του 1980 ιδρύεται η Adelco - Χρωματουργεία Αθηνών Αδελφών Ε. Κολοκοτρώνη Α.Ε. υπό την καθοδήγηση του κ. Ευάγγελου Κολοκοτρώνη, πεποίθηση του οποίου είναι ότι : « η υψηλή ποιότητα είναι η βασική αξία και το κυρίαρχο καθήκον για μια φαρμακευτική εταιρεία όπως η Adelco».

  Στην δεκαετία του 90, στοχεύει στην ανάπτυξη των διεθνών αγορών. Ιδρύεται ανεξάρτητο τμήμα εξαγωγών και αναπτύσσονται αγορές στην Μέση Ανατολή – Βόρεια Αφρική – Ανατολική Ευρώπη , μέχρι και Άπω Ανατολή.

  Το 2000 η Adelco επικεντρώνεται στον τομέα του εκμοντερνισμού, επενδύει σε νέα μηχανήματα παραγωγής, αναπτύσσει καινούρια προϊόντα και εξαπλώνει διεθνώς τις δραστηριότητές της. Εδραιώνοντας τη θέση της, η Adelco βάζει τις βάσεις για την μελλοντική εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.