Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

H ACTA Ιατρικά Μηχανήματα Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1985. Από τότε δραστηριοποιείται στον τομέα της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης και διανομής στην Ελλάδα ιατρικών διαγνωστικών συσκευών σημαντικών διεθνών κατασκευαστών.

Στον τομέα των πιεσόμετρων για προσωπική χρήση, η ACTA διανέμει κατά αποκλειστικότητα από το 1986 στην Ελληνική αγορά τις κορυφαίας ποιότητας και τεχνολογίας συσκευές της Ιαπωνικής A&D (προφέρεται "Εϊ Εν Ντι") (πρώην Takeda Medical) που είναι ο δεύτερος σε μέγεθος κατασκευαστής καταναλωτικών και ο πρώτος παγκοσμίως στις συνδυασμένες πωλήσεις καταναλωτικών και επαγγελματικών συσκευών μέτρησης της αρτηριακής πίεσης.

Διαγνωστικές συσκευές για προσωπική χρήση

Αποστολή της ACTA είναι να εξυπηρετεί μέσω των Φαρμακείων και επιλεγμένων καταστημάτων Ιατρικών ειδών, τα άτομα που επιθυμούν να ελέγχουν μόνοι τους σημαντικές φυσιολογικές παραμέτρους που αφορούν την υγειά τους μέσω της χρήσης μικρών, ευκολόχρηστων και αποδεδειγμένης αξιοπιστίας φορητών διαγνωστικών συσκευών.

Σήμερα, η προσωπική χρήση τέτοιου είδους συσκευών όπως είναι τα πιεσόμετρα, δεν περιορίζεται μόνον σε όσους ήδη πάσχουν από υπέρταση, αλλά επεκτείνεται και σε ένα διαρκώς αυξανόμενο μέρος του πληθυσμού που επιθυμεί να αυτοελέγχει προληπτικά αυτές τις κρίσιμες παραμέτρους της υγείας του.

Ο προληπτικός αυτός έλεγχος, είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί προσφέρει μέσω της έγκαιρης διάγνωσης, αυξημένες δυνατότητες αντιμετώπισης των διαταραχών της υγείας στο αρχικό της στάδιο, πριν αυτές εγκατασταθούν οριστικά στον οργανισμό με την μορφή νόσων που συχνά συνοδεύονται από ιδιαίτερα επικίνδυνες επιπλοκές.

Όλες οι διαγνωστικές συσκευές που προσφέρονται από την ACTA, έχουν σαν κύρια χαρακτηριστικά την υπερσύγχρονη τεχνολογία, την κορυφαία αξιοπιστία ελεγμένη από διεθνείς οργανισμούς, την υψηλότατη ποιότητα της κατασκευής και κυρίως την απλή και φιλική για τον χρήστη λειτουργία τους που τις κάνει απόλυτα κατάλληλες και για άτομα μεγάλης ηλικίας η άτομα μη εξοικειωμένα με τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές.

Διαγνωστικές συσκευές για επαγγελματική χρήση

Η ACTA δραστηριοποιείται και στον τομέα των Ιατρικών συσκευών που προορίζονται για χρήση από τους ιατρούς.

Στον τομέα αυτό, διαθέτει τα φορητά προγραμματιζόμενα πιεσόμετρα 24ωρης καταγραφής της A&D Ιαπωνίας καθώς και το πρώτο στον κόσμο επαγγελματικό πιεσόμετρο στήλης χωρίς υδράργυρο.

Επίσης διαθέτει κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τις πρωτότυπες πολύ μικρού μεγέθους και μεγάλων δυνατοτήτων φορητές διαγνωστικές συσκευές υπερήχων αγγειολογικών και γυναικολογικών εφαρμογών "HiDop" του Ελβετικού οίκου ΜΤΒ.