Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σωστός Καθαρισμός Προσώπου

Συμβουλές για καλή περιποίηση προσωπου, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμιδας σου

Ο νούμερο ένα κανόνας για τη σωστή φροντίδα του προσώπου ξεκινά πάντα από τον καθαρισμό. Μάλιστα, είναι απαραίτητο, ο καθαρισμός να γίνεται πρωί - βράδυ όσο βαρετό ή μονότονο και να ακούγεται. Αρκούν 3 λεπτά δύο φορές τη μέρα, για να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου και να λάμψει.

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι κάτι που θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα. Ειδικότερα ο βραδινός καθαρισμός δεν θα πρέπει να ξεχνιέται, καθώς το βράδυ τα κύτταρα του δέρματος αναπλάθονται γρηγορότερα. Με τον καθαρισμό διευκολύνεται αυτήν η φυσική διαδικασία, αφού με τον καθαρισμό αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα.

Πρωινή περιποίηση

Ένας πρωινός καθαρισμός είναι ο,τι χρειάζεται η επιδερμίδα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Πλύνετε με άφθονο νερό και συνδυάστε μαζί ένα προϊόν καθαρισμού το οποίο θα βοηθήσει να καθαρίσουν καλά οι πόροι της επιδερμίδας.

Tip: Χρησιμοποιήστε καθημερινούς δίσκους καθαρισμού, οι οποίοι θα απολυμάνουν την επιδερμίδα, θα μειώσουν τη γυαλάδα και θα συσφίξουν τους πόρους.

Η επιλογή του καθαριστικού

Το αν θα επιλέξεις να καθαρίσεις το πρόσωπο σου με σαπούνι ή γαλάκτωμα ή τζελ, έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Για παράδειγμα, μια λιπαρή επιδερμίδα θα πρέπει να καθαριστεί με σαπούνι και όχι με γαλάκτωμα ή τζελ.

Tip: Επίλεξε το σωστό καθαριστικό επιδερμίδας κι απόλαυσε τα οφέλη ενός καθαρού δέρματος.

Κρέμα ημέρας

Μην ξεχνάς μετά τον καθαρισμό να βάζεις πάντα την κρέμα ημέρας σου. Η κρέμα ημέρας έχει την ικανότητα να καλύπτει την επιδερμίδα με ένα αόρατο προστατευτικό φιλμ που αποτρέπει την απώλεια υγρασίας και την φθορά από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η ενυδατική ημέρας πρέπει να έχει δείκτη προστασίας από UVA και UVB ακτινοβολία, διότι αυτές οι ακτίνες καταστρέφουν εξωτερικά την επιδερμίδα, προκαλώντας ρυτίδες, στίγματα ή και ανοιχτούς πόρους. Η κρέμα ημέρας σε συνδυασμό με τον καθαρισμό, προστατεύει την επιδερμίδα κι είναι έτοιμη να λάμψει.

Tip: Διάλεξε την κατάλληλη κρέμα ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο της επιδερμίδας και το περιβάλλον στο οποίο περνάς τις περισσότερες ώρες.

Βραδινή Περιποίηση

Ο βραδινός καθαρισμός προσώπου είναι δύο φορές πιο σημαντικός από τον πρωινό. Όπως έχουμε πει το βράδυ η επιδερμίδα αναπλάθει γρηγορότερα τα κύτταρα της κι είναι σημαντικό το να μπορέσουμε να την βοηθήσουμε εκείνη την στιγμή για τα μέγιστα αποτελέσματα.

Γαλάκτωμα καθαρισμού ντεμακιάζ

Το γαλάκτωμα καθαρισμού είναι το πρώτο προϊόν που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το βράδυ, έτσι ώστε να φύγει όλο το μακιγιάζ της ημέρας. Εφαρμόστε το γαλάκτωμα σε στεγνό πρόσωπο και κάνετε κυκλικές κινήσεις. Το γαλάκτωμα καθαρίζει αποτελεσματικά τους ρύπους, ενώ προσαρμόζεται στην φύση του δέρματος χωρίς να προκαλεί τραβήγματα.

Προσοχή: Δεν ενδείκνυται για λιπαρές επιδερμίδες. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα χρησιμοποίησε ένα σαπούνι καθαρισμού που θα ρυθμίσει την λιπαρότητα.

Λοσιόν Προσώπου

Μετά το γαλάκτωμα, έχει σειρά η λοσιόν η οποία θα τονώσει και θα εξισορροπήσει το Ph της επιδερμίδας. Η Λοσιόν είναι κατάλληλη για το ντεμακιγιάζ των ματιών, αφού η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα.

Κρέμα νύχτας

Η κρέμα νύχτας, ίσως είναι το πιο σημαντικό σε όλη την περιποίηση προσώπου. Οι κρέμες νυχτός συμβάλλουν στην επιδιόρθωση των φθορών και στην σύνθεση του κολλαγόνου. Μάλιστα, είναι πιο βαριές, γιατί το βράδυ το δέρμα χαλαρώνει κι αποβάλλει τις τοξίνες, με αποτέλεσμα να δέχεται πιο εύκολα την ενυδατική της νύχτας.

Προσοχή: Αν έχεις φτάσει στην ηλικία των 30 και άνω, μην παραλείπεις αυτό το βήμα, γιατί η κρέμα το βράδυ θα βοηθήσει στην αποφυγή των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης.

Συμπληρωματικά

Εκτός από τον καθαρισμό πρωί και βράδυ σημαντική είναι και η χρήση των απολεπιστικών προϊόντων, τα οποία ανανεώνουν το δέρμα και το κάνουν λείο. Αυτό δεν εντάσσεται στον καθημερινό καθαρισμό, όμως μπορεί να γίνεται μία με δύο φορές την εβδομάδα για ένα λαμπερό κι όμορφο δέρμα.