Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Soft picks: Τι ακριβώς κάνουν και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιούμε μετά από κάθε γεύμα;

Soft picks: Τι ακριβώς κάνουν και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιούμε μετά από κάθε γεύμα;

Ετικέτες

Soft picks: Τι ακριβώς κάνουν και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιούμε μετά από κάθε γεύμα;

Οι οδοντογλυφίδες είναι ένα από τα παλαιότερα μέσα καθαρισμού των δοντιών καθώς σύμφωνα με ευρήματα πριν από 7.500 χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν μικρά ξύλινα sticks για να καθαρίσουν τα δόντια τους. Τότε, όπως είναι γνωστό, δεν είχαν εφευρεθεί καν οι οδοντόβουρτσες, οπότε ήταν λογικό να εφαρμόζεται ένας άλλος τρόπος καθαρισμού των δοντιών. Σήμερα όμως εν έτει 2019 για ποιον λόγο να κάνουμε περίπου το ίδιο για τα δόντια μας, ταλαιπωρώντας τα;

Αρκεί μόνο να θυμηθείς πόσες φορές κατά την χρήση οδοντογλυφίδας μάτωσαν τα ούλα σου.

Ένα, μάλιστα, πληγωμένο ούλο είναι σαφώς πιο επιρρεπές σε μολύνσεις και φλεγμονές κάτι που σε καμία περίπτωση, σαφώς δεν επιθυμούμε. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν μετά από κάθε γεύμα για να μην επιβαρύνουμε την στοματική μας υγεία χωρίς όμως να πληγώσουμε τα ούλα μας;

Να αντικαταστήσουμε τις κλασικές οδοντογλυφίδες με τις οδοντιατρικές ή αλλιώς με τα dental Soft Picks.

Γιατί;

Ευκολία στην χρήση

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι καλό να γίνεται μετά από κάθε γεύμα αλλά δεν είναι εύκολο όταν βρισκόμαστε κάπου έξω ή στην δουλειά. Τα Soft Picks όμως είναι μικρά, διακριτικά και εύκολα στην μετακίνηση. Δεν καταλαμβάνουν χώρο στην τσάντα ή στην τσέπη του μπουφάν και μπορείς να τα έχεις πάντα και παντού μαζί σου.

Απομακρύνουν τις τροφές

Τα Soft Picks απομακρύνουν αποτελεσματικά τα υπολείμματα των τροφών καθώς τα σπρώχνουν προς τα έξω διευκολύνοντας επι της ουσίας την αποφυγή δημιουργίας πλακας και προστατεύουν με αυτόν τον τρόπο τα δόντια και τα ούλα μέχρι να γίνει το καθιερωμένο βούρτσισμα και η χρήση νήματος ή μεσοδόντιων.

Δεν τραυματίζουν

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι κλασικές οδοντογλυφίδες μπορούν εύκολα να τραυματίσουν τα ούλα. Τα Soft Picks από την άλλη διαθέτουν μικροσκοπικές μαλακές τρίχες από καουτσούκ που αφαιρούν την πλάκα και τα υπολείμματα τροφών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και από αυτούς που έχουν τα πιο ευαίσθητα ούλα. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι αφαιρούν το 25% της πλάκας και μειώνουν την ενδοδοντική αιμορραγία και την ουλίτιδα κατά 33% σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Ταιριάζουν σε όλους

Οι εύκαμπτες τρίχες από καουτσούκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τόνωση των ούλων ενώ χάρη στο κωνικό σχεδιασμό τους είναι κατάλληλες ακόμη και για μικρά διαστήματα ανάμεσα στα δόντια. Τέλος μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από όσους έχουν γέφυρες, εμφυτεύματα αλλά και σιδεράκια.

Εάν λοιπόν ψάχνεις τις καλύτερες ToothPicks για εσένα σου έχουμε την καλύτερη πρόταση:

Τα Gum Soft-Picks “γλιστρούν” με άνεση ανάμεσα στα δόντια προσφέροντας ασφαλή αφαίρεση της πλάκας και των εναπομείναντων μορίων της τροφής. Οι απαλές και εύκαμπτες τρίχες εκτός του ότι διώχνουν τις τροφές κάνουν και απαλό μικρό-μασάζ στα ούλα που βοηθά στην προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος και των υγιών σταθερών ιστών των ούλων. Χωρίς μεταλλικό σύρμα, είναι ιδανικά και για όσους έχουν ορθοδοντικές συσκευές ή εμφυτεύματα. Ο εργονομικός σχεδιασμός προσφέρει καλύτερη διεισδυτικότητα σε δυσπρόσιτες περιοχές του πίσω τμήματος του στόματος (τραπεζίτες). Εάν όμως, δεν πείστηκες ακόμη, μάθε πως έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθούν στην μείωση της ουλίτιδας.

Τα SoftPicks της Gum θα γίνουν ο καθημερινός σου σύμμαχος για μία καλή στοματική υγεία!