Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σημάδια που δείχνουν έλλειψη βορίου

Σημάδια που δείχνουν έλλειψη βορίου

Το Βόριο είναι ένα βασικό ιχνοστοιχείο για τον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο, καθώς είναι σημαντικό ακόμη και στα ζώα και τα φυτά. Το Βόριο συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και αυξάνει τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών όπως είναι για παράδειγμα η Βιταμίνη C.

Γιατί το Βόριο είναι σημαντικό

Το βόριο είναι αρκετά σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, διότι είναι αυτό που συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα των άλλων ζωτικών συστατικών. Η ανεπάρκεια του βορίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου.

Τα σημάδια έλλειψης βορίου, είναι σύνθετα και προκαλούν ακόμη και σοβαρά προβλήματα όπως θα δούμε.

Μνήμη

Το βόριο ενισχύει τη συγκέντρωση, τη μνήμη και μακροπρόθεσμη μνήμη του ατόμου. Έτσι μια έλλειψη του βορίου μπορεί να έχει ως συνέπεια την απουσία μνήμης σε κάποια πράγματα. Δηλαδή, το άτομο ξεχνά και δυσκολεύεται να θυμηθεί για παράδειγμα όλες τις υποχρεώσεις του.

Οστεοπόρωση

Σημάδια οστεοπόρωσης, οφείλονται στην έλλειψη βορίου του οργανισμού, καθώς το συγκεκριμένο ιχνοστοιχείο έχει καθοριστικό ρόλο στην καλή υγεία των οστών.

Αρθρίτιδα

Όπου υπάρχει έλλειψη βορίου, η αρθρίτιδα καραδοκεί. Αυτό συμβαίνει διότι το Βόριο περιέχεται στα υγιή οστά και η έλλειψη του δημιουργεί μη υγιή οστά, ίσως με αρθρίτιδα.

Διατροφικές πηγές του Βορίου

Τρόφιμα που περιέχουν Βόριο είναι οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα, οι σταφίδες, ακόμη και το κρασί.

Το Βόριο είναι αυτό που παίζει ρόλο στην μείωση της γήρανσης και την μακροζωία. Συμπληρώματα Διατροφής Βορίου, θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού.

Προσοχή! Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη Διατροφή, όμως μπορούν να συμβάλουν θετικά στην επίτευξη των παραπάνω.