Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πώς θα προετοιμάσεις το σπίτι σου για να αποφύγεις τις ιώσεις

Πώς θα προετοιμάσεις το σπίτι σου για να αποφύγεις τις ιώσεις

Ο χειμώνας μπορεί να φέρνει μαζί του τη χαρά του κρύου, της ζεστασιάς στο σπίτι, τις ζεστές κουβέρτες, τις νόστιμες σούπες και τα πιο ωραία σοκολατένια χειμωνιάτικα γλυκά - αλλά δυστυχώς, μαζί του φέρνει και τα κρυολογήματα.

Το να αποτρέψεις το κρυολόγημα των παιδιών σου ή ακόμα και το δικό σου είναι το στοίχημα κάθε μαμάς - γυναίκας για την περίοδο του χειμώνα.

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια tips που μπορείς να εφαρμόσεις στο σπίτι σου και στην καθημερινότητά σας, ώστε να το αποτρέψεις όσο μπορείς.

Πώς θα προετοιμάσεις το σπίτι για να μην κρυολογήσετε;

Σίγουρα, δεν υπάρχει κάποια εγγυημένη μέθοδος που να λειτουργεί 100% μιας και οι παράγοντες εσωτερικοί ή εξωτερικοί, είναι πολλοί. Αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιες μικρές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις για να μειώσεις την μετάδοση μικροβίων.

Αντισηπτικό χεριών

Το γνωστό σε όλους μας αντισηπτικό χεριών. Είναι must για σένα που κυκλοφορείς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπαινο - βγαίνεις σε μαγαζιά (ποιος είπε ότι τα super markets δεν έχουν κάποια μικρόβια και αυτά;), ή που έρχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο.

Προτείνουμε να υπάρχει πάντα στην τσάντα σου και να το χρησιμοποιείς μετά από κάποια συναλλαγή, αλλά και να υπάρχει πάντα στην τσάντα των παιδιών σου για να το χρησιμοποιούν στο σχολείο και μετά από τις δραστηριότητες.

Για το σπίτι, το γραφείο ή το αυτοκίνητο μπορείς να έχεις αυτό:

Manusept Gel Αντισηπτικό Χεριών με αντλία

Πώς θα προετοιμάσεις το σπίτι σου για να αποφύγεις τις ιώσεις-0

Αντισηπτικό χεριών με αντλία - ιδανικό για το σπίτι.

Για την τσάντα μπορείς να έχεις αυτό:

Hansaplast Gel Καθαρισμού για τα χέρια

΄Ενα αντισηπτικό για να έχεις μαζί σου στην τσάντα.

Πώς θα προετοιμάσεις το σπίτι σου για να αποφύγεις τις ιώσεις-1

Απολύμανση επιφανειών

Όσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε τα χέρια μας ύστερα από κάποια διαδρομή, άλλο τόσο σημαντικό είναι να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες του σπιτιού και να εξουδετερώνουμε τα μικρόβια από σημεία που δεν είχαμε καν σκεφτεί.

Προτείνουμε το Dettol Spray να μη λείπει από κανένα σπίτι. Είτε έχεις παιδιά που παίζουν συνέχεια και κάθονται κάτω στο πάτωμα ή ακόμα και κατοικίδια, τότε το σπρέι αυτό είναι το ιδανικό.

Μπορείς να ξεκάσεις και να απολυμάνεις στη στιγμή την επιφάνεια της κουζίνας, το μπάνιο, τα πόμολα, τα τηλεχειριστήρια και άλλα πολλά σημεία, μόνο με μια κίνηση.

Προβιοτικά για πρόληψη και ενίσχυση του οργανισμού

Πώς θα προετοιμάσεις το σπίτι σου για να αποφύγεις τις ιώσεις-2

Τα προβιοτικά μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα αλλά και να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία του γαστρεντερικού σου συστήματος.

Τα προβιοτικά της Frezyderm, Prodilac Immuno Shield έχουν ευχάριστη γεύση και είναι κατάλληλα για παιδιά και ενήλικες.

Μαντηλάκια αντισηπτικά

Τα μαντηλάκια δεν πρέπει να λείπουν από καμία τσάντα σε συνδυασμό με τα αντισηπτικά.

Σαπούνι χεριών

Με παιδιά στο σπίτι είναι σημαντικό να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και συγκεκριμένα προτείνουμε με αντλία για να μην μεταδίδονται τα μικρόβια μέσω του σαπουνιού.

Προτείνουμε το Apivita hand wash απαλό καθαριστικό για τα χέρια.

Πώς θα προετοιμάσεις το σπίτι σου για να αποφύγεις τις ιώσεις-3