Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πώς θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα;

Πώς θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα;

Πολλοί θεωρούν λανθασμένα ότι η δυσκοιλιότητα είναι ασθένεια. Ουσιαστικά, πρόκειται για σύμπτωμα και όχι για ασθένεια, ένα σύμπτωμα που όλοι θα βιώσουμε σε κάποιο σημείο της ζωής μας, έστω και περιστασιακά.

Ιατρικά, δυσκοίλιος χαρακτηρίζεται κάποιος που έχει λιγότερες από 3 κενώσεις την εβδομάδα και άλλα συνοδά δυσάρεστα συμπτώματα, όπως δυσφορία όταν πηγαίνει στο μπάνιο, πρήξιμο στην κοιλιά και πόνος. Η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες και τους ηλικιωμένους, ανεξαρτήτως φύλου ενώ ταλαιπωρεί και τα παιδιά.

Oι παράγοντες που η δυσκοιλιότητα επηρεάζει τόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι η αυξημένη χρήση αντιβιοτικών (που σκοτώνουν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου), οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες - πιο συγκεκριμένα η μείωση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και η αυξημένη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων - η ανεπαρκής πρόσληψη νερού ή άλλων υγρών, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η εγκυμοσύνη και η φαρμακευτική αγωγή.

Ευτυχώς για τους περισσοτέρους από εμάς η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται περιστασιακά και οφείλεται κυρίως στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Αν όμως παρατηρήσετε αλλαγές στη συχνότητα των κενώσεων σας και αν αυτές διαρκούν πάνω από τρεις μήνες, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Συνήθως, η δυσκοιλιότητα ανταποκρίνεται καλά στις αλλαγές του τρόπου ζωής μας. Ο ευκολότερος και καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, για να μην καταφύγετε στη λύση των υπακτικών-καθαρκτικών που μακροπρόθεσμα θα επιδεινώσουν τη δυσκοιλιότητα, είναι η αύξηση κατανάλωσης υγρών, η άσκηση και η αύξηση πρόσληψης ινών.

Σύμφωνα με πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα, σημαντικό όφελος για όσους υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, μπορεί να προσφέρει ο συνδυασμός προβιοτικών βακτήριων και πρεβιοτικών ινών που συμβάλλουν σημαντικά στη ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος και με φυσικό τρόπο μπορούν να αποκαταστήσουν τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

Πείτε λοιπόν αντίο στη δυσκοιλιότητα, στο φούσκωμα και στον πόνο, με το LACTOTUNE™ Fiber, το νέο ιατροτεχνολογικό προϊόν που περιέχει 4 είδη προβιοτικών βακτηρίων και τις πατενταρισμένες πρεβιοτικές ίνες Actilight®. Oι πρεβιοτικές ίνες Actilight® περιέχουν τις πιο κοντές αλυσίδες φρουκτοολισακχαριτών στη φύση. Σε σύγκριση με άλλα εμπορικά διαθέσιμα σκευάσματα, οι διαλυτές ίνες Actilight®, απορροφώνται σε μικρό ποσοστό στο λεπτό έντερο, ενώ έως και το 95% μένει ανέπαφο για να τραφούν τα ευεργετικά βακτήρια στο κόλον και έτσι ευνοείται η ταχεία ανάπτυξη τους. Παράλληλα, λόγω της πατενταρισμένης τεχνολογίας παραγωγής τους, είναι κατάλληλες και για άτομα με διαβήτη μιας και δεν αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Το LACTOTUNE™ Fiber περιέχει:

  • Φρουκτοολιγοσακχαρίτες βραχείας αλύσου FOS (Actilight) 2500 mg / φακελίσκο
  • Bifidobacterium bifidum 1,5 δις cfu
  • Bifidobacterium longum 1,5 δις cfu
  • Bifidobacterium lactis 1,5 δις cfu
  • Lactobacillus acidophilus 1,5 δις cfu

Τρόπος χρήσης

  • 2 φακελίσκοι την ημέρα για 7 ημέρες για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα (δόση εφόδου). Σε περίπτωση χρόνιας δυσκοιλιότητας συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για το δοσολογικό σχήμα.
  • 1 φακελίσκος για 14 συνεχόμενες μέρες ή μέρα πάρα μέρα, αρκεί για τη μηνιαία θεραπεία της δυσκοιλιότητας και για τη διατήρηση της καλής πεπτικής κατάστασης.

Το LACTOTUNE™ Fiber είναι ασφαλές για εγκύους και για παιδιά άνω των 2 ετών (1 φακελίσκος ως μέγιστη ημερήσια δόση).

Το περιεχόμενο του κάθε φακελίσκου διαλύεται σε ένα ποτήρι νερό βρύσης. Το διάλυμα έχει ήπια γεύση πορτοκαλιού.

Το προϊόν παράγεται στη Δανία και υποστηρίζεται από κλινικές μελέτες.