Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οδηγός επιβίωσης για σένα που θα είσαι στην πόλη αυτό το καλοκαίρι

Οδηγός επιβίωσης για σένα που θα είσαι στην πόλη αυτό το καλοκαίρι

Οδηγός επιβίωσης για σένα που θα είσαι στην πόλη αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι στην πόλη είναι δύσκολο κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο! Το παρηγορητικό είναι ότι αυτό έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά στους περισσότερους. Υπάρχουν κάποιοι για τους οποίους αποτελεί γεγονός κάθε χρόνο. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε, για να μη “μαραζώσει” μαζί με σένα και το δέρμα σου. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και μαζί με το δέρμα σου θα φροντίσεις και τη διάθεσή σου.

Αντηλιακή Προστασία

Πάρτε απόφαση να προσφέρετε στο δέρμα σας την πλήρη αντηλιακή κάλυψη που χρειάζεται για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας νεανική, λαμπερή και υγιή. Είναι λάθος να αμελούμε τη χρήση αντηλιακού όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το αντηλιακό επίσης δεν είναι απαραίτητο μόνο κατά τις αποδράσεις μας στην παραλία αλλά και στις περιπλανήσεις μας στην πόλη.

Η αλήθεια είναι πως σήμερα μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο προϊόν για τις ανάγκες μας ανάμεσα σε αναρίθμητα αντηλιακά. Διαφορετικές υφές, συστατικά, SPF, αρώματα περιμένουν για να φτιάξετε τη δική σας ολοκληρωμένη σειρά αντηλιακής προστασίας. Επιλέξτε αντηλιακό ανάλογα με τον φωτότυπό σας, τον τύπο δέρματός σας και την ηλικία σας. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε ένα σπρέι αντηλιακό για να το χρησιμοποιείται εύκολα και γρήγορα σε δύσκολες περιστάσεις, όπως είναι το Anthelios Mist Αντηλιακό Σπρέι Προσώπου για ματ αποτέλεσμα της La Roche-Posay.

Ενυδατικά σπρέι προσώπου

Η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι ιδιαιτέρως βεβαρυμένη λόγω της ζέστης σε συνδυασμό με τα καυτά καυσαέρια, τα οποία γίνονται αποπνικτικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Υπάρχει ένας “μαγικός” τρόπος να προστατεύσεις και να χαρίσεις μία ανάσα στο δέρμα σου που ταλαιπωρείται ιδιαιτέρως. Αυτός δεν είναι άλλος από τα ενυδατικά σπρέι προσώπου. Το πιο γρήγορο πλεονέκτημα που μπορούμε να βρούμε σε αυτά τα σπρέι είναι η άμεση “΄δόση” δροσιάς και ανακούφισης. Αναζωογονούν και ενυδατώνουν με μία κίνηση, όμως παράλληλα περιποιούνται το δέρμα ποικιλοτρόπως. Προσφέρουν, αντιοξείδωτική, καταπραυντική ακόμα και αντηλιακή δράση.

Ελαφρύ μακιγιάζ

Ένας πολύτιμος τρόπος να αποφύγετε τη δυσφορία που προκαλεί η ζέστη του καλοκαιριού είναι να προτιμήσετε ελαφριά προϊόντα μακιγιάζ. Άλλωστε, ακόμα κι αν δεν έχετε τη δυνατότητα να επισκέπτεστε συχνά τη θάλασσα, ο ήλιος θα έχει κάνει σίγουρα το θαύμα του και θα σας έχει χαρίσει -έστω- ένα ήπιο μαύρισμα. Οπότε, δε χρειάζεστε πολλά!

Ελαφριά αρώματα

Καλό θα ήταν ακόμη και η επιλογή του αρώματός σας να είναι το ίδιο με αυτή του μακιγιάζ. Ένα ελαφρύ και δροσερό άρωμα θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας αναζωογονήσει κατά τη διάρκεια της μέρας. Αντίθετα, τα βαριά αρώματα επιτείνουν τη δυσφορία που νιώθουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και ίλιγγο.

Αποσμητικό σπρέι

Αυτές τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού στην πόλη, ιδιαίτερα βοηθητικό μπορεί να φανεί ένα αποσμητικό σπρέι σε αντίθεση με ένα roll-on αποσμητικό. Εκτός του ότι θα σας δροσίσει, θα φροντίσει να μην ιδρώσετε το ίδιο γρήγορα. Αντίθετα, ένα υγρό αποσμητικό δημιουργεί μία επιπρόσθετη υγρασία, εντελώς περιττή αυτήν την περίοδο.