Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο γυναικείος οργανισμός έχει ανάγκη από περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

Ο γυναικείος οργανισμός έχει ανάγκη από περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

Οι διατροφικές ανάγκες ενός γυναικείου οργανισμού διαφέρουν πολύ από τις αντίστοιχες του ανδρικού πληθυσμού, λόγω των πολλαπλών διαφορετικών λειτουργιών του οργανισμού αλλά και του πολυδιάστατου πλέον ρόλου που επιλέγει μια γυναίκα να έχει στην κοινωνία.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί

Eνέργεια, διάθεση και αποδοτικότητα ώστε να καταφέρει μια γυναίκα να ανταποκριθεί επαρκώς στους ρόλους και τις επιλογές της. Στο ρόλο της εργαζόμενης, της μητέρας, της συζύγου, της κόρης, της φοιτήτριας, της φίλης. Με τη πάροδο των ετών η διαθεσιμότητα των μικροθρεπτικών συστατικών στον οργανισμό - βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία μειώνεται και κατ’ επέκταση είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλισθεί η επαρκής πρόσληψή τους αρχικά μέσω της τροφής και μετέπειτα, εάν κριθεί απαραίτητο, μέσω φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Η επάρκεια σε βιταμίνη D, γνωστή και ως «η βιταμίνη του ήλιου», είναι εξαιρετικά σημαντική και τελευταίες έρευνες επισημαίνουν ότι ο επιπολασμός της ανεπάρκειας και της έλλειψης βιταμίνης D στις Ελληνίδες (19-60 ετών) είναι ανησυχητικός, καθώς βρέθηκε ότι ξεπερνάει το 70%. Η βιταμίνη D είναι εξαιρετικά σημαντική για τη ομαλή λειτουργία του γυναικείου ορμονικού συστήματος, για την ρύθμιση ασβεστίου και φωσφόρου στο σώμα και για τη πρόληψη σημαντικών αλλά και συχνών κλινικών καταστάσεων όπως οστεοπόρωση, παχυσαρκία, διαβήτης, υπέρταση.

Εξίσου σημαντική είναι και η βιταμίνη Α, η οποία είναι αντιοξειδωτικός παράγοντας και βοηθάει στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών - προϊόντων, που παράγονται και από το έντονο stress - στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.

Στη κατηγορία των απαραίτητων βιταμινών για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων υγείας ανήκει και η διαδεδομένη βιταμίνη C. Η δραστικότητα της δεν αφορά μόνο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος αλλά και στη σωστή εγκεφαλική λειτουργία, στην παραγωγή κολλαγόνου και σε πολλές άλλες οργανικές λειτουργίες.

Στην ίδια κατηγορία αντιοξειδωτικών βιταμινών ανήκει και η βιταμίνη Ε, γνωστή ως «η βιταμίνη της ομορφιάς». Η βιταμίνη Ε προτείνεται σε εξειδικευμένες
γυναικολογικές καταστάσεις, όπως σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, υπέρταση αλλά και για την ενδυνάμωση των νυχιών, των μαλλιών και του δέρματος. Άλλωστε ποια γυναίκα δε θέλει να νιώθει όμορφη;

Η ποιότητα της διατροφής είναι καθοριστικός παράγοντας επάρκειας ή μη όλων των μικροθρεπτικών συστατικών στον οργανισμό. Μια ισορροπημένη διατροφή κοντά στο πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής, προτείνεται από τους περισσότερους παγκόσμιους φορείς και επιστήμονες υγείας.

Σύμφωνα με βασικούς κανόνες της Μεσογειακής Διατροφής προτείνεται να καταναλώνουμε:

5 μερίδες λαχανικών την ημέρα.
3 μερίδες φρούτων την ημέρα.
Κόκκινο κρέας μία φορά την εβδομάδα.
Tροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης,
ξηρούς καρπούς).
Eπαρκή ποσότητα νερού.

Σύμμαχος του γυναικείου οργανισμού στην επίτευξη μια ισορροπημένης διατροφής είναι και το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής «Ιπποφαές woman», ένα σκέυασμα που ενισχύει το γυναικείο ορμονικό σύστημα, συμπληρώντας όμως και όχι υποκαθιστώντας ισορροπημένες διατροφικές επιλογές.

Το συγκεκριμένο προϊόν δημιουργήθηκε από την ελληνική εταιρεία SUPERFOODS® για να καλύψει τις πολλαπλές, πολύπλοκες και καθημερινές ανάγκες μιας γυναίκας. Περιέχει κατά βάση έλαιο Ιπποφαούς με πάνω από 190 ενεργά θρεπτικά συστατικά όπως Vit C, όλες τις λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, E, K) και τα καλά λιπαρά (Ω3, Ω6, Ω7, Ω9). Επιπλέον περιέχει φλαβονοειδή και είναι ενισχυμένο με έλαιο λιναρόσπορου για σωστή καρδιαγγειακή λειτουργεία, έλαιο νυχτολούλουδου για ορμονική ισορροπία και έλαιο ροδιού για αντιοξειδωτική προστασία.

Ναταλία Νικολαΐδη Διατροφολόγος & Επιστημονικός Σύμβουλος της SUPERFOODS®