Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Laser Αποτρίχωσης: Μύθοι και Αλήθειες

Μύθοι και αλήθειες για το laser αποτρίχωσης

Το laser αποτρίχωσης είναι η πιο σύγχρονη ανώδυνη μέθοδος απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Βασίζεται στην επιλεκτική φωτοθερμόλυση, δηλαδή η τρίχα απορροφά φως συγκεκριμένου μήκους κύματος και χωρίς να επηρεαστούν οι περιβάλλοντες ιστοί, καταστρέφεται και πέφτει.

Οι 3 πιο αποτελεσματικές μέθοδοι που εφαρμόζονται είναι το laser Alexandrite, το laser Diode και το laser ND-YAG. Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται από το χρώμα του δέρματος, την εποχή εφαρμογής και το θεραπευτικό στόχο. Η απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με τη χρήση της τεχνολογίας laser επιτυγχάνεται με τον πιο άμεσο και εύκολο τρόπο και μάλιστα, χαρίζει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης.

Πρόκειται για μία διεθνώς αποδεκτή επιστημονικά τεχνική, που μειώνει πολύ τον κίνδυνο παρενεργειών όπως οι θυλακίτιδες, οι δερματικοί ερεθισμοί, οι ευρυαγγείες και η δερματίτιδα. Επιπλέον, εφαρμόζεται με απόλυτη ασφάλεια και στα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος (μπικίνι).

Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με άλλες σύγχρονες μεθόδους θεραπείας, τη χρήση του laser συνοδεύουν μια σειρά από μύθους και φόβους που επικρατούν και που αποτρέπουν συχνά κάποιον/α από την εφαρμογή του. Ας δούμε μερικούς μύθους, αλλά και την αλήθεια που τους καταρρίπτει, σύμφωνα με τους δερματολόγους του doctoranytime.

Μύθος #1: Το laser προκαλεί καρκίνο.

Αλήθεια: Όχι, δεν προκαλεί γιατί δεν έχει ακτινοβολία. Είναι φως που στοχεύει στη μελανίνη της τρίχας και μόνο και δεν επηρεάζει καθόλου το δέρμα στη γύρω περιοχή.

Μύθος #2: Το laser αποτρίχωσης πονάει πολύ.

Αλήθεια: Σχεδόν όλοι οι αισθητικοί αναφέρουν ότι δεν ένιωσαν πόνο παρά μόνο μια μικρή ενόχληση. Κάποιοι το παρομοιάζουν με τσίμπημα από κουνούπι.

Μύθος #3: Με την αποτρίχωση μπορώ να απαλλαγώ από όλες τις τρίχες.

Αλήθεια: Όχι, το laser μπορεί να αφαιρέσει μόνο μέχρι και τις καστανόξανθες. Τις ξανθές δεν τις αφαιρεί.

Μύθος #4: Ο/Η αισθητικός μου μπορεί να μου κάνει laser αποτρίχωση.

Αλήθεια: Όχι, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας η χρήση μηχανήματος laser μπορεί να εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό.

Μύθος #5: Το laser αποτρίχωσης στο μπικίνι μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα.

Αλήθεια: Όχι, δεν σχετίζονται αυτά τα δύο μεταξύ τους. Δεν πρόκειται για ακτινοβολία, αλλά για φως που στοχεύει στη μελανίνη της τρίχας και μόνο. Έτσι, είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις γυναίκες.