Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Lactotune Vaginal: Αντιμετώπιση & πρόληψη των συμπτωμάτων της κολπίτιδας

Lactotune Vaginal: Αντιμετώπιση & πρόληψη των συμπτωμάτων της κολπίτιδας

Οι καλοκαιρινές διακοπές εκτός από θάλασσα, μπάνια και ανεμελιά, για έναν μεγάλο αριθμό γυναικών, μπορεί να σημαίνουν και προβλήματα γυναικολογικής φύσης- κυρίως κολπίτιδες- που εκδηλώνονται είτε κατά την διάρκεια των διακοπών είτε με την επιστροφή μας.

Τι είναι η Κολπίτιδα;

Η κολπίτιδα είναι μια φλεγμονή του κόλπου που οφείλεται στην υπερανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών όπως βακτηρίων ή μυκήτων. Τα βακτήρια και οι μύκητες, είτε μεταδίδονται στον κόλπο, είτε βρίσκουν ευκαιρία να αναπτυχθούν εξαιτίας κάποιων διαταραχών (πχ λήψη φαρμάκων ή διαταραχές στο pH του κόλπου) ή αλλαγών σε καθημερινές συνήθειες (πχ το καλοκαίρι πολλές γυναίκες περνούν αρκετό χρόνο φορώντας βρεγμένο μαγιό που επηρεάζει την υγρασία, τη θερμοκρασία του κόλπου και ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων).

Ποια είναι τα κοινά συμπτώματα;

– Αλλαγές στο χρώμα, τη μυρωδιά ή την ποσότητα των κολπικών εκκρίσεων
– Αίσθημα καύσου , ερεθισμός ή φαγούρα στον κόλπο

Διάγνωση

Ο γιατρός παίρνει δείγμα των κολπικών εκκρίσεων το οποίο εξετάζεται στο εργαστήριο. Γίνονται επίσης καλλιέργειες από το δείγμα στις οποίες θα ανευρεθούν ενδεχομένως παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Θεραπεία

Η θεραπεία εξαρτάται από το αίτιο που προκάλεσε την κολπίτιδα. Μπορεί να θεραπευτεί είτε με φαρμακευτική αγωγή από το στόμα, ή με τοπικά υπόθετα και ενδοκολπικές κρέμες ή με χρήση κολπικών χαπιών που περιέχουν προβιοτικά είτε συνδυαστικά.

Χρήσιμα tips

Αποφύγετε τα στενά ρούχα που αυξάνουν τη θερμοκρασία και την υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχετε πάντα στη θάλασσα δεύτερο μαγιό να αλλάξετε για να μην το αφήνετε να στεγνώνει πάνω σας.

Πριν καθίσετε στην άμμο ή στην ξαπλώστρα τοποθετήστε πάντα πετσέτα.

Προτιμάτε βαμβακερά εσώρουχα και όχι συνθετικά.

Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής στην περιοχή του αιδοίου και του πρωκτού

Αποφύγετε κολπικές πλύσεις με αντισηπτικά.

Αποφύγετε την καθημερινή χρήση σερβιέτας.

Αποφύγετε τα ταμπόν.

Χρησιμοποιείτε προληπτικά 1 ενδοκολπική κάψουλα Lactotune Vaginal*, κάθε 2-3 μέρες εάν παίρνετε αντιβίωση, ή για να μειώσετε το ενδεχόμενο υποτροπών.

*Εάν υποφέρετε από κολπίτιδες, δοκιμάστε το νέο ιατροτεχνολογικό προϊόν Lactotune Vaginal, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε συνδυαστικά με φαρμακευτική αγωγή, είτε ως μονοθεραπεία για την βακτηριακή και μυκητιασική κολπίτιδα, ενώ ταυτόχρονα χάρη στη μοναδική του σύνθεση, συμβάλλει στην ταχεία ύφεση των ενοχλητικών συμπτωμάτων, στην ανάκτηση της φυσικής καλής κατάστασης της ευαίσθητης περιοχής καθώς στην πρόληψη υποτροπών.

Τρόπος χρήσης :

Κολπική χορήγηση για θεραπεία κολπίτιδας (Gardnerella Vaginalis & Candida albicans):

1 ενδοκολπική κάψουλα την ημέρα πριν από τον ύπνο για 10 ημέρες.
Κολπική χορήγηση για πρόληψη υποτροπών: 1 ενδοκολπική κάψουλα κάθε τρεις μέρες για 12 βδομάδες.

Δραστικά συστατικά:
Polycarbophil - 13.5 mg Noveon
L. reuteri - 200 million cfu/capsule
L. gasseri - 200 million cfu/capsule
Βραχείας αλύσου φρουκτοολιγοσακχαρίτες (scFOS)