Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αποτοξίνωση πριν την δίαιτα

Γιατί είναι σημαντική η αποτοξίνωση πριν ξεκινήσεις νέα διατροφή ή δίαιτα;

Ετικέτες

Όλοι περνάμε μια περίοδο που θέλουμε να βελτιώσουμε κάτι στη διατροφή μας. Συνήθως είναι όταν έχουμε φάει περισσότερο κάποιες μέρες, όταν νιώθουμε αδύναμοι ή όταν δεν έχουμε την ενέργεια που θα θέλαμε μέσα στην ημέρα.

Είτε λοιπόν προσπαθείς να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια, να χάσεις κιλά, να ξεπρηστείς είτε να δοκιμάσεις μια νέα δίαιτα η αποτοξίνωση πριν την αλλαγή, είναι σημαντική.

Τι είναι αποτοξίνωση;

Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.
Αποτοξίνωση είναι ο μηχανισμός του σώματος να αποβάλλει τις τοξίνες του. Όταν μαζευτούν πολλές τοξίνες στον οργανισμό αρχίζουμε και νιώθουμε κουρασμένοι, χωρίς διάθεση, ενέργεια και αρρωσταίνουμε και πιο συχνά.

Το σημαντικό είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποβάλλει τις τοξίνες και ταυτόχρονα να μειώσουμε την έκθεση των τοξινών που εισέρχονται στο σώμα μας.

Για ένα υγιές άτομο, η αποτοξίνωση γίνεται μέσω του οργανισμού σε καθημερινή βάση και χωρίς πρόβλημα. Όταν όμως ξεκινήσουν τα προβλήματα, όπως η δυσπεψία, η δυσκοιλιότητα, το χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, τότε ξέρουμε πώς κάτι δεν πηγαίνει καλά και πρέπει να βοηθήσουμε τον οργανισμό.

Πώς γίνεται όμως η αποτοξίνωση;

Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσεις ποιες είναι οι τοξίνες που βάζεις στο σώμα σου. Μπορεί να είναι η υπερβολική ζάχαρη, το αλκοόλ, οι επεξεργασμένες τροφές και το κρέας, τα σιτηρά, τα γαλακτοκομικά. Προσπάθησε για αρχή, να μειώσεις τις ποσότητες στα παραπάνω για 10 μέρες και δες πώς νιώθεις.

Για αυτές τις μέρες πρόσθεσε στη διατροφή σου καθαρή πρωτεϊνη, καλά λιπαρά, μη επεξεργασμένες τροφές, λαχανικά και φρούτα της εποχής. Αν νιώθεις καλύτερα, τότε το έχεις βρει.

Ένας άλλος τρόπος για αποτοξίνωση: Γυμνάσου! Ανένβασε λίγο τους παλμούς σου και βοήθησε τον οργανοσμό σου να κάνει καλύτερα τη δουλειά του!

Μετά τις 10 μέρες, μπορείς να ξεκινήσεις να τρως σιγά - σιγά όσες τροφές έβγαλες από την διατροφή σου για να παρατηρήσεις πώς νιώθεις και τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα!

"Καθάρισε" τον οργανισμό σου από τοξίνες και απόβλητα για να δεχτεί με μεγαλύτερη απόδοση τις νέες συνήθειες!