Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εποχική και Ανοιξιάτικη Ακμή: Γιατί συμβαίνει και τι να αλλάξω στην ρουτίνα του προσώπου μου για να την εξαφανίσω

Εποχική και Ανοιξιάτικη Ακμή: Γιατί συμβαίνει και τι να αλλάξω στην ρουτίνα του προσώπου μου για να την εξαφανίσω

Ετικέτες

Εποχική και Ανοιξιάτικη Ακμή

Γιατί συμβαίνει και τι να αλλάξω στην ρουτίνα του προσώπου μου για να την εξαφανίσω

Ο ερχομός της άνοιξης συνοδεύεται από διάφορες κλιματικές αλλά και συμπεριφορικές αλλαγές. Αρχικά, η θερμοκρασία αυξάνεται, ενώ η μέρα μεγαλώνει! Παράλληλα, η ανοιξιάτικη περίοδος σημαίνει και την επιθυμία μας για περιπάτους και εξορμήσεις στην ύπαιθρο. Ωστόσο, τα παραπάνω συνεπάγονται την αυξημένη έκθεσή μας στον ήλιο. Παράλληλα, ο ιδρώτας είναι αναπόφευκτος, αυτήν την περίοδο, όπως άλλωστε και κατά την καλοκαιρινή. Τα παραπάνω ευνοούν την εμφάνιση ακμής σε δέρματα με τέτοια τάση, αλλά και όχι μόνο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν χρήσιμα tips, ώστε να προστατέψεις το δέρμα σου από τους εξωγενείς παράγοντες που απειλούν την όψη του.

Εποχική και Ανοιξιάτικη Ακμή: Γιατί συμβαίνει και τι να αλλάξω στην ρουτίνα του προσώπου μου για να την εξαφανίσω-0

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η σωστή φροντίδα σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτεί την αξιολόγηση των ειδικών. Παρόλα αυτά μερικές γενικές αρχές θα σας βοηθήσουν στην περίπτωση που το δέρμα σας έχει εμφανίσει την εποχιακή ακμή.

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου

Το Α και το Ω για την προστασία του δέρματος είναι ο σωστός και εξατομικευμένος καθαρισμός. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα που ταιριάζουν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του. Ο καθαρισμός του προσώπου με ένα κατάλληλο σκεύασμα, θα αφήσει τους πόρους ελεύθερους και θα απομακρύνει ρύπους, λιπαρότητα και ιδρώτα που επιβαρύνουν το δέρμα και ευνοούν την ανάπτυξη ακμής.

Ενυδάτωση προσώπου

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μην αμελείτε τη σωστή ενυδάτωση κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχει μία τεράστια γκάμα ενυδατικών προϊόντων με διάφορες υφές, που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δέρματος σε διάφορες συνθήκες. Φυσικά δεν ξεχνάμε την ενυδάτωση...εκ των έσω. Ειδικά αυτή την περίοδο του χρόνου, οι ανάγκη του σώματος για νερό είναι αυξημένη!

Λέμε ναι, στο ελαφρύ μακιγιάζ

Καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε ένα “βαρύ” make up, με ένα πιο ελαφριάς υφής. Έτσι, δε θα επιβαρύνετε το δέρμα σας καθώς αυτό θα είναι πιο ελεύθερο να αναπνέει. Συνεπώς, διάλεξε ένα ελαφρύ make up, χωρίς έλαια και σιλικόνες για να βάφεσαι, χωρίς...τύψεις!

Μην πειράζεις τα σπυράκια, αν έχεις

Είναι άκρως σημαντικό, να μην πιέζουμε τα σπυράκια, όταν αυτά έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Τέτοιες πρακτικές, θέτουν σε περαιτέρω κίνδυνο το δέρμα μας. Τα βακτήρια εξαπλώνονται, το δέρμα ερεθίζεται και η συνολική κατάσταση της ακμής σίγουρα θα επιβαρυνθεί!

Όχι στο junk food

Η διατροφή είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να προσέχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Το junk food έχει συνδεθεί με ποικίλες δυσάρεστες καταστάσεις. Πόσο μάλλον τώρα που παρατηρείται έξαρση στην ακμή, το junk food πρέπει να καταναλώνεται στο ελάχιστο δνατό. Όλα αυτά τα λιπαρά μόνο καλό δεν κάνουν στην ακμή σου!

Είναι σημαντικό να θυμάσαι, ότι η ακμή είναι μεν μια δυσάρεστη κατάσταση, η οποία απαιτεί δε την υπομονή σου! Μην απογοητεύεσαι από τα σπυράκια που δεν υποχωρούν και μην ανησυχείς για τις ουλές. Δώσε χρόνο στο δέρμα σου. Να θυμάσαι πως υπάρχουν διάφορες τεχνικές που θα απελευθερώσουν το δέρμα σου από τυχόν προβλήματα και υπολείμματα, που η ακμή θα αφήσει στο δέρμα σου!