Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ενυδατική κρέμα πριν ή μετά το αντηλιακό; Πότε είναι το πιο σωστό;

Ενυδατική κρέμα πριν ή μετά το αντηλιακό; Πότε είναι το πιο σωστό;

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται πότε πρέπει να φοράνε την ενυδατική κρέμα προσώπου τους τώρα που καθημερινά χρησιμοποιούν αντηλιακό. Η αλήθεια είναι, ότι το αντηλιακό μας πρέπει να μπαίνει τελευταίο καθώς διαθέτει τους δείκτες προστασίας και αυτοί πρέπει να είναι η ασπίδα μας από τις βλαβερές συνέπειες του συνόλου των UV ακτινοβολιών.

Ωστόσο, θα επισημάνουμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να χρησιμοποιείς σωστά τόσο την ενυδατική σου κρέμα για το πρόσωπο, όσο και το αντηλιακό σου.

Tip 1: Διαρκής Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση το καλοκαίρι είναι εξίσου σημαντική με την αντηλιακή προστασία. Η ζέστη και η έντονη εφίδρωση αφυδατώνουν βαθιά την επιδερμίδα που “διψά” διαρκώς. Μία επιδερμίδα χωρίς ενυδάτωση σημαίνει επιδερμίδα χωρίς ζωντάνια, φρεσκάδα και λάμψη. Πολλές φορές όμως το δέρμα σου δεν “αντέχει” την ενυδατική κρέμα προσώπου και από πάνω το αντηλιακό. Σε μία τέτοια περίπτωση, προτίμησε ένα serum ενυδάτωσης το πρωί πριν το αντηλιακό σου. Τα serum είναι πιο λεπτόρευστα και απορροφώνται άμεσα.

Tip 2: Δεν υπάρχει άθροισμα

Οι δείκτες προστασίας δε λειτουργούν αθροιστικά. Δηλαδή, εάν φοράς για παράδειγμα ενυδατική κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας 30 και μετά αντηλιακό προσώπου με spf 20 δεν θα έχεις συνολικά προστασία spf50 αλλά την προστασία που σου παρέχει το τελευταίο προϊόν φροντίδας προσώπου που φόρεσες.

Tip 3: Τι κάνω εάν το αντηλιακό μου έχει ενυδατικούς παράγοντες;

Πολλά αντηλιακά, περιέχουν extra ενυδατικούς παράγοντες που τα κάνουν πιο εύκολα στο άπλωμα και πιο ευχάριστα στην υφή. Ωστόσο η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου πριν το αντηλιακό ή ενυδατικού serum ή lotion ενυδάτωσης, θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματική ενυδάτωση του προσώπου και θα κρατήσει πιο ομοιόμορφα απλωμένο το αντηλιακό κατά την διάρκεια της ημέρας.

Tip 4: Ενυδατικά Spray - Ο σύμμαχός σου ενάντια στην αφυδάτωση

Τις στιγμές που αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι extra ενυδάτωση αλλά βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, προτίμησε τα ενυδατικά νερά σε μορφή spray. Πλούσια σε ενυδατικούς (ορισμένα και σε καταπραϋντικους) παράγοντες θα ενυδατώσουν στη στιγμή την επιδερμίδα σου και θα σε αναζωογονήσουν.Επιπλέον είναι ίσως και το μόνο προϊόν ενυδάτωσης που μπορείς να φορέσεις πάνω από το αντηλιακό σου ή το μακιγιάζ σου, χωρίς να το αλλοιώσει!

Tip 5: Homework Ενυδάτωσης

Εάν φοράς σωστά την ενυδατική κρέμα προσώπου και το αντηλιακό σου, αλλά το δέρμα σου συνεχίζει να ζητά επιπλέον ενυδάτωση, τότε προσέθεσε στην beauty list σου μάσκες ενυδάτωσης και κρέμα νύχτας. Θα ενισχύσουν το αποτέλεσμα άμεσα ενώ θα αισθάνεσαι ένα χάδι απαλότητας στην επιδερμίδα σου.