Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έχεις πανάδες και δυσχρωμίες; Γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο

Έχεις πανάδες και δυσχρωμίες; Γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο

Οι πανάδες αποτελούν ένα σύνηθες φαινόμενο στο δέρμα και είναι ενοχλητικές όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση του δέρματος. Τον χειμώνα δεν είναι τόσο διακριτές, γιατί δεν υπάρχει αρκετός ήλιος, όμως με το πέρασμα του χειμώνα είναι περισσότερο ορατές. Η έκθεση στον ήλιο είναι βλαβερή, ακόμη και το χειμώνα και η χρήση του αντηλιακού κρίνεται απαραίτητη όλο τον χρόνο και όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συχνό φαινόμενο είναι και οι πανάδες που δημιουργούνται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τίποτα όμως δεν είναι αδιόρθωτο, καθώς οι ειδικές κρέμες και τα αντηλιακά θα σώσουν και σε αυτή την περίπτωση.

Τι είναι οι πανάδες και πότε εμφανίζονται

Οι πανάδες λοιπόν, ή αλλιώς το μέλασμα σύμφωνα με την ιατρική ορολογία, είναι βλάβες του δέρματος μεγαλύτερης έκτασης κι έχουν μια καφέ ή καφέ- κίτρινη χροιά, πράγμα που καθιστά μια αντιαισθητική όψη στο δέρμα.Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι επιδερμικές βλάβες, δηλαδή επιφανειακές και οφείλονται στις αύξηση της μελανίνης και την δράση συγκεκριμένων ενζύμων. Σημαντικός παράγοντας εμφάνισης τους είναι η UV ακτινοβολία και για αυτό το λόγο αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο σε περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια.

Ειδικότερα το καλοκαίρι όπου και η ηλιακή ακτινοβολία είναι αυξημένη και το δέρμα εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο, αυξάνεται και η πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος πανάδες. Ο περισσότερος κόσμος αγαπά τον ήλιο και του αρέσει να τον αξιοποιεί κάνοντας ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι ή μια βόλτα την άνοιξη ή ακόμη και το χειμώνα. Σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει βλάβες όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό. Η συχνότερη από αυτές δεν είναι άλλη παρά οι πανάδες.

Μην ανησυχείς όμως, γιατί σου έχουμε την λύση. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή η πρόληψη σώζει. Το αντηλιακό είναι ο νούμερο ένα σημαντικός παράγοντας για την πρόληψη. Ωστόσο, πλέον υπάρχουν και ειδικά αντηλιακά κατά των πανάδων που είναι ιδανικά για όλο τον χρόνο και θα προστατέψουν το δέρμα από βλαβερές ακτινοβολίες.

Χάρη σε αυτά τα αντηλιακά κατά των πανάδων, μπορείς να απολαμβάνεις τον ήλιο με ασφάλεια χωρίς να κρύβεσαι και χωρίς να φοβάσαι.

Apivita Suncare Anti Spot SPF50 Tinted Αντιηλιακή Κρέμα Προσώπου με χρώμα κατά των πανάδων με Κρίταμο & 3D Pro - Algae, 50ml

Έχεις πανάδες και δυσχρωμίες; Γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο-0

H Apivita suncare Anti spot, έχει ισχυρή αντηλιακή προστασία και συμβάλλει στην μείωση των πανάδων. Προστατεύει από τον σχηματισμό νέων και καλύπτεται ομοιόμορφα με χρώμα. Διαθέτει ακόμη και προστασία από την φωτογήρανση. Τα φυσικά και οργανικά της φίλτρα, προστατεύουν από UVA & UVB ακτινοβολία.

Uriage Depiderm SPF50+ Anti Brown Spot Daytime Cream Κρέμα με Αντηλιακή Προστασία κατά των πανάδων & των κηλίδων, για το πρόσωπο, τα χέρια & το ντεκολτέ, 30ml

Η Uriage depiderm είναι μια κρέμα για το πρόσωπο, τα χέρια και το ντεκολτέ. Ενισχυμένη με αντηλιακή προστασία, υπόσχεται να προστατέψει από πανάδες και κηλίδες του προσώπου. Ενυδατώνει κι ενισχύει τον δερματικό φραγμό ενάντια στις δυσχρωμίες και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες. Μην διστάσεις να την χρησιμοποιήσεις ακόμη και για την πρόληψη πανάδων ή κηλίδων.

Έχεις πανάδες και δυσχρωμίες; Γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο-1

Ducray Melascreen Eclat Rich Cream SPF15 Αντηλιακό για Δυσχρωμίες Κατάλληλο για Ξηρά Δέρματα, 40 ml

Αντηλιακό για την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας. Ενυδατώνει και προστατεύει από πανάδες και κηλίδες. Φωτίζει και ομογενοποιεί το χρώμα και μπορεί να γίνει η καθημερινή σου κρέμα, ειδικά αν λατρεύεις το άρωμα του πράσινου τσαγιού.