Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δερματικοί ερεθισμοί το καλοκαίρι - Πρόληψη και Αντιμετώπιση Φυσικά

Δερματικοί ερεθισμοί το καλοκαίρι - Πρόληψη και Αντιμετώπιση Φυσικά

5 ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥΣ

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που πολλοί από εμάς ταλαιπωρούμαστε από δερματικούς ερεθισμούς. Οι ερεθισμοί αυτοί μπορεί να αφορούν ερυθρότητα και οίδημα από τσίμπημα κουνουπιού ή άλλου εντόμου, κνησμό από επαφή με φυτό, έγκαυμα από τον ήλιο, κνησμό και ερυθρότητα στην ευαίσθητη περιοχή λόγω μικροβίων και μυκήτων στη θάλασσα και στην άμμο. Η χρήση κορτιζόνης ήταν συχνά η αντιμετώπιση αυτό του θέματος, ωστόσο, σήμερα, είναι ευρέως γνωστό ότι η παρατεταμένη χρήση κορτιζόνης δεν ενδείκνυται και επίσης δε συστήνεται σε περιπτώσεις προσβολής από μύκητα. Στη φύση, υπάρχουν βότανα και συστατικά φυτών που θα μας βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα, χωρίς καμία παρενέργεια και χωρίς κανένα πρόσθετο και χημικό πρόσθετο.

Προμηθεύσου όσα χρειάζεσαι για τις διακοπές σου και οργάνωσε το φαρμακείο της οικογένειας σου!

Δερματικοί Ερεθισμοί - Φυσική Αντιμετώπιση και Πρόληψη

Lapacho (Tabebuia Avellanedae)

Το Lapacho είναι ένα γηγενές φυτό της Νοτίου Αμερικής, από το οποίο είναι γνωστά περίπου 100 είδη. Το είδος που επέδειξε τις πιο ουσιαστικές και ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες είναι το «Tabebuia Avellanedae». Οι δράσεις του Lapacho είναι η αντιμυκητιακή, η αντιμικροβιακή, η αντϊική, η αντιφλεγμονώδης.

Aloe Vera – Πράσινη αλόη

Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με εκχυλίσματα του φυτού είναι κυρίως: επουλωτικές και δημιουργίας νέου επιθήλιου, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές, αντιικές, αντιμυκητιακές, αναλγητικές και γενικώς για τη θεραπεία των μολυσματικών ασθενειών της επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένης της ακμής. Μια συγκεκριμένη χρησιμότητα όσον αφορά τη χρήση της Aloe Vera βρίσκεται στη θεραπεία εγκαυμάτων, ηλιακών εγκαυμάτων, ξηροδερμίας και σκασμένου δέρματος, ραγάδων. Η δραστηριότητα τόνωσης για την αναγέννηση νέων επιδερμικών κυττάρων και επομένως ο σχηματισμός νέου επιθηλιακού ιστού αποδίδεται στην ικανότητά της να αυξήσει στον άνθρωπο τη παραγωγή ινοβλαστών μέχρι 6-8 φορές από το κανονικό.

Καλέντουλα (Calendula officinalis)

Η calendula officinalis θεωρείται πολύ αποτελεσματική για τοπική χρήση και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται στη δερματολογία στην ενυδάτωση της ξηρής, ξεφλουδισμένης και ευαίσθητης επιδερμίδας, στις χιονίστρες και στα εξανθήματα από χημικές ουσίες. Επιπλέον, παρεμβαίνει στη μείωση φλεγμονών, βελτιώνει την ανάκαμψη των κατεστραμμένων ιστών και δερματικές παθήσεις εκ των οποίων σπυράκια, ακμή, κρεατοελιές, εγκαύματα, πληγές προερχόμενες από κατακλίσεις. Πολύ ευνοϊκή είναι και η σχεδόν πλήρης απουσία αλλεργικών επεισοδίων.

Πρόπολη-Propolis

Έχει γνωστή αντιβακτηριδιακή (σταφυλόκοκκοι, στρεπτόκοκκοι, σαλμονέλα κλπ), αντιϊκή (ιός της γρίπης, έρπις), αντιμυκητιακή, αναισθητική και αντιμολυσματική δράση. Η πρόπολη φαίνεται επίσης να έχει την ικανότητα να αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού ενάντια στους ιούς και στα βακτήρια.

Σπόροι Γκρέιπφρουτ-G.S.E.

Οι σπόροι γκρέιπφρουτ είναι γνωστοί και ως το φυσικό αντιοβιοτικό, χωρίς παρενέργειες και που χωρίς να παρεμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και τη βακτηριακή χλωρίδα. Αρκετές διεθνείς έρευνες διεξήχθηκαν και ακόμη διεξάγονται αποκαλύπτοντας τις εξαιρετικές πολύ-δραστηριότητες του G.S.E. εκ των οποίων: αντιϊκές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές. Εργαστηριακές αναλύσεις που έχουν διεξαχθεί από πολυάριθμα Ινστιτούτα των Η.Π.Α., του Καναδά, της Γαλλίας, της Αυστρίας και του Μεξικού έδειξαν ότι το G.S.E. είναι ενεργό ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα μικροβίων εκ των οποίων: σταφυλόκοκκος, στρεπτόκοκκος, σαλμονέλα, έλα, escherichia coli, ψευδομονάδες, γαλακτοβάκιλλοι, klebsiella, shigella, legionella pneumophila, χλαμύδια, ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, έρπης, candida albicans, aspergillus, tricophyton άλλοι μύκητες και ζυμώσεις.