Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αντηλιακή προστασία Bepanthol  - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να το εφαρμόσουμε σωστά

Αντηλιακή προστασία Bepanthol - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να το εφαρμόσουμε σωστά

Ζούμε σε μία χώρα όπου ο ήλιος καίει και μας ζεσταίνει τις περισσότερες μέρες τον χρόνο. Για τους Έλληνες το καλοκαίρι σημαίνει πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, μαύρισμα και στιγμές χαλάρωσης στην παραλία. Όμως ο ήλιος το καλοκαίρι είναι τόσο δυνατός που αισθανόμαστε συχνά ότι ασφυκτιούμε ενώ το δέρμα μας πολλές φορές καίγεται. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να μπαίνει έντονα στην συνείδησή μας ότι πριν από οποιαδήποτε έκθεση στον ήλιο το πλέον βασικό είναι να φοράμε αντηλιακό. Ωστόσο, παρά την γνώση ότι δεν πρέπει να εκτιθέμεθα στον ήλιο χωρίς την χρήση του αντηλιακού μας, πολλές φορές η χρήση του δεν γίνεται σωστά και έτσι συχνά θα δούμε, θα ακούσουμε ή θα αποκτήσουμε κάποιο ηλιακό έγκαυμα το οποίο άλλοτε είναι μικρότερο και άλλοτε μεγαλύτερο, συχνά είναι όμως και επώδυνο.

Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να μην καούμε από τον ήλιο;

Πως χρησιμοποιώ σωστά το αντηλιακό μου

Οι φωτότυποι

Υπάρχουν 6 διαφορετικά είδη φωτότυπου. Στον πρώτο ανήκουν όσοι έχουν λευκό σχεδόν ωχρό δέρμα, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά και φακίδες. Στον δεύτερο εκείνοι που έχουν ανοιχτό χρώμα δέρματος και ξανθά μαλλιά. Στον τρίτο όσοι έχουν ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα δέρματος χωρίς φακίδες που μαυρίζει σχετικά εύκολα και καστανά μαλλιά, στον τέταρτο οι πιο σκουρόχρωμοι. Στον πέμπτο όσοι έχουν ελαφρώς μελαμψή επιδερμίδα και στον έκτο όσοι έχουν μαύρη επιδερμίδα. Ανάλογα με τον φωτότυπο μας πρέπει να επιλέγουμε και το κατάλληλο αντηλιακό καθώς η ανάγκη του δέρματος και η προστασία του διαφέρει.

Ο χρόνος χρήσης

Το αντηλιακό μας πρέπει να το φοράμε 20-30 λεπτά πριν να εκτεθούμε στον ήλιο. Έτσι έχει προλάβει να δράσει και μας προστατεύει πιο σωστά. Επίσης πρέπει να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε 2 ώρες περίπου. Τα αντηλιακά με δείκτη προστασίας spf 50 θέλουν ανανέωση καθε 2-2.30 ώρες περίπου. Τα αντηλιακά με δείκτη spf30 κάθε 1.30-2 ώρες και όσο βέβαια ο δείκτης κατεβαίνει τόσο πιο συχνά πρέπει να γίνεται η ανανέωση.

Αντηλιακό παντού

Συχνά ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό σε κάποια σημεία, όπως είναι γύρω από την μύτη, πίσω και πάνω στα αυτιά, στο στέρνο, στο λαιμό, στο κρανίο και αλλού. Τα σημεία αυτά χρειάζονται την ίδια προστασία με όλο το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα μας γι΄ αυτό και δεν πρέπει να τα αμελούμε.

Ανανέωση

Ανανεώνουμε το αντηλιακό μας όταν βγούμε από την θάλασσα, εάν έχουμε ιδρώσει ή αν σκουπιστήκαμε. Μπορεί το αντηλιακό να γράφει και να είναι water resistant όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μετά την βουτιά μας στην θάλασσα έχει παραμείνει η επαρκής ποσότητα και σε όλα μάλιστα τα σημεία.

Προσέχουμε τα μάτια μας

Τα μάτια μας χρειάζονται περιποίηση και φροντίδα καθώς εκτίθενται πολλές ώρες στην ηλιακή κι όχι μόνο ακτινοβολία, γι’ αυτό και φροντίζουμε να φοράμε γυαλιά ηλίου αλλά και ειδικό αντηλιακό που είναι κατάλληλο γι΄αυτή την τόσο ευαίσθητη περιοχή.

Η ποσότητα

Η ποσότητα του αντηλιακού δεν πρέπει να είναι μικρή. Ένας μέσος όρος του αντηλιακού που πρέπει να εφαρμόζουμε την φορά είναι 6 δόσεις για το πρόσωπο και το λαιμό ενός ενήλικα.

SOS: Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες δηλαδή μεταξύ 12-4 και φοράμε αντηλιακό ιδανικά χειμώνα-καλοκαίρι. Η σωστή προστασία από το εύρος των UVA και UVB ακτινοβολιών περιλαμβάνει και την χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου αλλά και ειδικών ρούχων σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας στην έκθεση στον ήλιο.

Αντηλιακά Bepanthol

Έχοντας ως κέντρο τον καταναλωτή και τις ανάγκες του, η αντηλιακή σειρά της Bepanthol, φροντίζει και προστατεύει ενήλικες, παιδιά και βρέφη από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου με τη multi protect σύνθεση που διαθέτει. Ο υψηλός δείκτης προστασίας και το σύνολο των συστατικών που περιέχονται στα αντηλιακά της Bepanthol δημιουργούν ένα πλέγμα προστασίας στην επιδερμίδα. Παρέχουν αντιοξειδωτική δράση (προστατεύοντας την επιδερμίδα από την φωτογήρανση που οι ηλιακές ακτινοβολίες προκαλούν) και υποστηρίζουν τη φυσική διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας.

Bepanthol Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF 50+

Αντηλιακή κρέμα προσώπου με δείκτη υψηλής προστασίας κατά των UVA και UVB ακτινοβολιών. Η Multi Protect σύνθεση που διαθέτει παρέχει στην επιδερμίδα προστασία, ενυδάτωση και ανάπλαση. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει φθορές στην επιδερμίδα οι οποίες αν και δεν είναι άμεσα ορατές, μακροπρόθεσμα κάνουν την εμφάνισή τους (καφέ κηλίδες, βαθιές ρυτίδες, θαμπή και τραχειά όψη). Η Bepanthol με την προβιταμίνη Β5 συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης του δέρματος, ενώ παράλληλα χάρη στην βιταμίνη Ε, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δραση, προστατεύει από την φωτογήρανση. Η Bepanthol σέβεται τα ευαίσθητα και μη ανεκτικά δέρματα καθώς δεν περιέχει στα αντηλιακά της parabens, άρωμα, χρωστικές και οινόπνευμα, ενώ η σύνθεσή της έχει υψηλή ανοχή. Διαθέτει 2 υποαλλεργικές και μη φαγεσωρογόνες συνθέσεις κατάλληλες ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας κάθε προσώπου (ευαίσθητη και πολύ ευαίσθητη/μη ανεκτική)).

Bepanthol Αντηλιακό Σώματος SPF 50+

Το αντηλιακό σώματος της Bepanthol, διαθέτει όπως και του προσώπου, σύνθεση τριπλής δράσης η οποία και περιλαμβάνει:

Τα αντηλιακά φίλτρα με δείκτη προστασίας SPF 50 (υψηλότερη αντηλιακή προστασία). Την προβιταμίνη Β5 που συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης του δέρματος και την βιταμίνη Ε που βοηθά στην αντιοξειδωτική ενίσχυση της επιδερμίδας του σώματος. Συγχρόνως, πρόκειται για ένα υποαλλεργικό, χωρίς άρωμα, parabens, οινόπνευμα και χρώμα αντηλιακό, το οποίο και έχει υψηλή ανεκτικότητα ακόμη και από τα πλέον ευαίσθητα δέρματα. Η λεπτόρρευστη υφή του το βοηθά στο να απλώνεται εύκολα. Τέλος είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Bepanthol Βρεφική Αντηλιακή Κρέμα SPF 50+ με 100% φυσικά φίλτρα

Γιατί να επιλέξω φυσικά φίλτρα;

Τα φυσικά φίλτρα δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας στην επιδερμίδα και απομακρύνουν την ηλιακή ακτινοβολία. Αυτή ακριβώς η δράση τους τα καθιστά ως τα πλέον κατάλληλα τόσο για τα βρέφη όσο και για όσους έχουν φωτοευαισθησία.

Επιπλέον, τα φυσικά αντηλιακά φίλτρα δεν διεισδύουν στο δέρμα και έτσι ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης.

Η Sun Baby αντηλιακή της Bepanthol, διαθέτει τον υψηλότερο δείκτη προστασίας και σε συνδυασμό με τα 100% φυσικά φίλτρα προστατεύει σε μέγιστο βαθμό το εύθραυστο κι ευαίσθητο δέρμα των μωρών.

Παράλληλα, η Sun Baby της Bepanthol διαθέτει τη γνωστή τριπλή σύνθεση της αντηλιακής σειράς της Bepanthol, είναι ανθεκτική στο νερό, εύκολη στο άπλωμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρόσωπο και σώμa. Επιπλέον, τα νάνο σωματίδια που διαθέτει συμβάλλουν στο να μην αφήνει λευκά ίχνη.

L.GR.MKT.07.2019.1373