Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
1η Οκτωβρίου: Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

1η Οκτωβρίου: Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

1η Οκτωβρίου: Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Στην Ελλάδα ο πληθυσμός των ατόμων άνω των 60 ετών υπολογίζεται σε περίπου 2,8 εκατ. ή 24,7% του ελληνικού πληθυσμού (ένας στους τέσσερις κατοίκους). Από την άλλη, βάσει ερευνών μόνο το 40% δηλώνουν ικανοποιημένοι με τη γενικότερη ελευθερία των επιλογών στη ζωή τους.

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν αναμφισβήτητα ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας. Σήμερα, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, οι ηλικιωμένοι βάλλονται καθώς έχουν γίνει περικοπές στις συντάξεις αλλά και στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Τι χρειάζονται όμως οι ηλικιωμένοι για να νιώθουν ικανοποίηση ή και χαρά; Το σημαντικότερο, ίσως, είναι να νιώθουν χρήσιμοι και να νιώθουν τη φροντίδα και την αγάπη μας. Να νιώθουν πως τους χρειαζόμαστε, πως προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινότητά τους πιο εύκολη, να τους πούμε πως έχουν να προσφέρουν ακόμα πολλά.

Οι ηλικιωμένοι βλέπουν τον κόσμο με διαφορετική ματιά, ολοκληρωμένη και ώριμη. Μια ανεξάντλητη πηγή αγάπης και σοφίας, που όλοι έχουμε ανάγκη. Η προσφορά των ηλικιωμένων δεν εξαντλείται στο ότι μας έφεραν στον κόσμο, στο ότι είναι φορείς της πολιτισμικής, της τοπικής και της οικογενειακής παράδοσης, στο ότι μας ανάθρεψαν και μας δίδαξαν πράγματα που κανένα Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να διδάξει, στο ότι υποστηρίζουν όσο μπορούν ηθικά και οικονομικά ακόμη και τα ενήλικα παιδιά τους.
Ακόμα και σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, μας μαθαίνουν να στηριζόμαστε στην ουσία της ζωής, να μην ξεχνάμε την αξία της οικογένειας, της αγάπης, της φροντίδας και του τόπου μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, ας προσφέρουμε βοήθεια και φροντίδα σε κάποιον ηλικιωμένο δίπλα μας, που έχει ανάγκη!

Χρήσιμες συμβουλές για να δημιουργήσετε μία συνολικά πιο ευχάριστη καθημερινότητα για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο:

Κάθε μέρα προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο για συζήτηση και ψυχαγωγία μαζί του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία κρατώντας του συντροφιά.

Να αναγνώσετε ένα βιβλίο.

Να επιλύσετε σταυρόλεξα ή ακόμα να παί­ξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Αν η κατάσταση του ηλικιωμένου το επιτρέπει, να κάνετε μια σύντομη βόλτα μαζί του.

Τέτοιου είδους δραστηριότητες θα ενεργο­ποιήσουν το ενδιαφέρον του ηλικιωμένου.

Επίσης, χρησιμοποιήστε μαλακά κλινοσκεπάσμα­τα και προτιμάτε για το ντύσιμο του ηλικιωμένου ατόμου ρούχα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά – που θα αποτρέψουν τον ερεθισμό του δέρματός του. Ο ρουχισμός δεν πρέπει να δημιουργεί υπερθέρμανση σώματος, έτσι ώστε το άτομο να ιδρώνει λιγότερο, αφήνοντας το δέρμα να αναπνέει.

Βεβαιωθείτε ειδικά για τα άτομα που πά­σχουν από ακράτεια ούρων ότι αισθάνονται άνετα χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προ­ϊόντα ακράτειας που θα τους χαρίσουν την ασφάλεια, τη φιλικότητα στο δέρμα, αλλά και τη διακριτικότητα που χρειάζονται. Σε αντί­θετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να προ­κληθεί ένα άβολο συναίσθημα, που θα επι­βαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Γραμμή χωρίς χρέωση Sani 800-11-22000
https://www.sanisensitive.gr/