Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ερώτηση από ΑΝΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΗ

Ερώτηση
Καλησπέρα σας. ΄Έκανα προ μηνός αφαίρεση τεσσάρων σπίλων από το πρόσωπο με laser, έχει πέσει η εφελκίδα που δημιουργήθηκε μετά το laser και θα ήθελα σας παρακαλώ να μου προτείνετε μία κρέμα ή αλοιφή για άμεση επούλωση, γιατί θέλω να αποφύγω στα συγκεκριμένα σημεία τη δημιουργία ουλών. Είδα στο site σας τη τη γέλη σιλικόνης Stratamed και τη Version Derma anti scar, αλλά και άλλες κρέμες. Ποια από τις δύο να παραγγείλω ή μήπως μου προτείνετε κάποια άλλη; Σας ευχαριστώ πολύ.
Από
Άννα Χρυσανθάκη
Απάντηση

Καλημέρα σας,
και οι δύο κρέμες που αναφέρατε θα καλύψουν τις ανάγκες σας για άμεση επούλωση και ανάπλαση.
Πιο συγκεκριμένα η Version Derma Anti Scar αποτελεί μια κρέμα υψηλών προδιαγραφών με κύριο δραστικό το ολιγοπεπτίδιο χαλκού που σε συνδυασμό με άλλες ισχυρές αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές ουσίες ενισχύει και επιταχύνει τη μετάβαση των ιστών της ουλής σε υγιές δέρμα. Καταπραΰνει τα συμπτώματα πόνου, κνησμού, το αίσθημα τάσης και καύσου. Καθώς συμβάλλει στη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος, μειώνει την πιθανότητα δημιουργίας υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών ή απαλύνει την εμφάνισή τους.
Ενώ το Stratamed ανήκει σε μια διαφορετική κατηγορία αναπλαστικών αλοιφών, τις γέλες σιλικόνης, αποτελώντας ένα επίθεμα πλήρους κάλυψης για τραύματα, που προσφέρει το περιβάλλον για την επούλωση και την πρόληψη παραμορφωτικών ουλών. Το Stratamed μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα σε κάθε νωπή χειρουργική τομή ή εκτομή, ανοικτό τραύμα και δερματικές επιφάνειες που έχουν υποστεί λύση της συνέχειας τους.
Σας ευχαριστούμε!